fbpx

Tratament leziuni vasculare


Clinica Chiroderma deține cel mai performant laser Nd:YAG Q switched IDS, care tratează eficent leziunile vasculare de la nivelul pielii. Este standardul în tratarea cu succes a petelor roșii, semnelor din naștere (port - wine stain), cuperozei, rozaceei, capilarelor, vinișoarelor dilatate (spider angioma, venectazii).

Laserul deține o tehnologie multi- puls, diferite aplicatoare pentru a trata leziuni, spoturi de diferite mărimi, astfel oferă cel mai eficient tratament împotriva leziunilor vasculare de la nivelul feței, nasului, decolteului, membrelor inferioare cu venectazii. Integrează puterea laserelor Nd:YAG (cu lungime de undă de 1064 nanometri) și Q switched (cu lungime de undă de 532 nm). Lungimea de undă de 1064 nm este cea mai bine adaptată pentru tratamentul leziunilor vasculare (hemangioame, teleangiectazii sau ‘lacuri’ vasculare) datorită absorbției crescute de către hemoglobină a acestei lungimi de undă.

Cum funcționează tratmentul pentru leziuni vasculare cu laserul Nd:YAG Q switched IDS?

Undele de laser determină coagularea sângelui din interiorul vaselor sanguine, prin emisia căldurii intense astfel determină inchiderea și absorbția capilarelor. În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă potrivită, prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele cutanate nadorite. Hemoglobina din interiorul globulelor roșii din sânge absoare energia luminoasă iar căldura eliberată local detremină distrugerea pereților capilarelor și coagularea sângelui de la nivelul zonei tratate.

Câte ședințe sunt necesare pentru tratrea leziunilor vasculare?

În funcție de calibrul și adâncimea vaselor pot fi necesare 1 sau mai multe ședințe.

Pașii înaintea și în timpul tratamentului:
  • Zona care urmează să fie tratată va fi curățată și dezinfectată.
  • Ochii pacientei/ului și al medicului vor fi acoperiți cu ochelari speciali de protecție.
  • Medicul va seta intensitatea și mărimea spotului necesar zonei de tratament; la prima ședință se setează o intensitate mai redusă, urmând ca aceasta să crească pe măsura ședințelor.
  • Medicul va utiliza aplicatorul pe toată zona care necesită tratament.
La ce să ne așteptăm după tratament?

Imediat după intervenție pe zona tratată poate apărea un eritem și/sau edem minim, care poate dura de la câteva ore până la câteva zile după tratament. Vasele mai mici pot dispărea instant, iar cele mai mari se modifică în culoare (albastru, violet, maro), ceea ce poate să persiste mai multe săptămâni. Edemul apare mai frecvent în zonele din jurul ochilor; este recomandat ca după tratament să se doarmă cu capul ridicat pentru a evita apariția edemului. Riscul de apariție al unor tulburări de pigmentare ale pielii după acest tratament este minim și reversibil.

Ce creme trebuie să folosim după tratament?

Folosirea cremelor cu factor de protecție este absolut necesar după fiecare ședință. Pe de altă parte medical va recomanda aplicarea cremelor cu efect calmant pentru a ameliora eritemul și edemul.

Pot să mă expun la soare după tratament?

Este contraindicate expunerea la razele UV, la solar postprocedură și este absolut indicat aplicarea repetata a cremelor cu factor de protecție (SPF 50+).

Trebuie repetată această procedură?

Procedura se poate repeta după 4-6 săptămâni pentru vasele care nu sau absorbit de la primul tratament.

Când se poate apela la acest tratament?

Tratamentul cu laser pentru afecțiunile vasculare se aplică de preferat între lunile de toamnă, iarnă și primăvară. Pacientele gravide și care alăptează reprezintă o contraindicație pentru tratamentul cu laser.

Doriți o programare?

Nu ezitați să ne contactați!

Vreau o programare!
Vreau o programare!
Română