fbpx

Dermatologie medicală


Printre serviciile noastre de dermatologie din acest cabinet dermatologic se numară: examenul dermatoscopic, crioterapia și electrocauterizarea

Examen dermatoscopic

Examenul dermatoscopic sau dermatoscopia reprezintă o metodă modernă, rapidă și non-invazivă de examinare a pielii, care este folosită pentru a crește acuratețea diagnosticului dermatologic. Examenul dermatoscopic poate fi realizat în acest cabinet dermatologic sub atenta supraveghere a medicului dermatolog.

În ce constă?

Pentru acest serviciu de dermatologie, medicul nostru dermatolog din acest cabinet dermatologic va folosi un instrument numit dermatoscop, care mărește imaginea leziunii respective, permițând atât vizualizarea structurilor superficiale, cât și a celor profunde. De exemplu, în cazul unei alunițe, examenul dermatoscopic ajută la examinarea amănunțită a fiecărei porțiuni din alunița respectivă, ceea ce permite vizualizarea cu exactitate a caracteristicilor acesteia, care altfel ar fi invizibile unei examinări cu ochiul liber. Cu ajutorul examenului dermatoscopic pot fi detectate până și cele mai mici schimbări care ar putea indica o leziune pre-canceroasa sau canceroasa.

Crioterapia

Crioterapia sau metoda înghețării reprezintă o intervenție cu un disconfort minim, care poate fi aplicat în diverse patologii dermatologice precum: veruci (negi), papiloame, keratoze, molluscum contagiosum.

În ce constă?

Pe scurt, crioterapia este o metodă de tratament care utilizează frigul. În acest cabinet dermatologic agentul preferat este azotul lichid. Azotul reprezintă 78% din compoziția aerului atmosferic și are punctul de fierbere la -196 grade Celsius. După ce azotul va fi aplicat pe piele sub formă de spray, în interiorul celulelor se vor forma cristale de gheață iar în vasele de sange se vor forma cheaguri, inducându-se astfel un răspuns imun împotriva celulelor respective.

Electrocauterizare

Electrocauterizarea este un tratament cu rezultate imediate și fără cicatrici. Este utilizat foarte frecvent și este ușor de suportat de către pacient. Acest serviciu de dermatologie din cadrul acestui cabinet dermatologic presupune utilizarea unui aparat care, prin intermediul curentului electric de frecvență foarte înaltă, determină distrucția leziunilor nedorite.

În ce constă?

Este o procedură care constă în încălzirea unui țesut, prin intermediul electricității. Deseori, pacienții apelează la electrocauterizare atunci când pe piele apar leziuni benigne precum: papiloame, keratoze seboreice sau actinice, angiom, zapiloame, veruci, tumori vasculare, xantelasme, keratoze seboreice, fibroame, condiloame, molluscum contagiosum și alte tumori benigne.

Videodermatoscopie digitală

Videodermatoscopie – tehnologia cea mai avansată pentru depistarea cancerului de piele! Știi câți oameni mor în fiecare în zi în lume din cauza melanomului, una dintre cele mai ucigătoare forme de cancer? Peste 55.000 de persoane își pierd viața anual din cauza lui! Cu ajutorul tău și folosind tehnologia de azi ne putem asigura că nu o să faci parte dintre ei!

În ce constă?

Cel mai performant sistem video de dermatoscopie disponibil – MoleMax HD oferă o gamă largă de caracteristici construite cu o cameră Full HD de înaltă rezoluție, cu accesorii suplimentare precum previzualizarea ecranului LCD, transfer video complet digital fără conversii, control integrat al mouse-ului și afișaj cu ecran lat, dublu.

Molemax HD reprezintă standardul de excelentă în dermatoscopia digitală, dovedindu-se un instrument extrem de eficient pentru depistarea cancerului de piele, dar și a altor anomalii ale pielii. Acest sistem complex investighează în detaliu tegumentul și determină evoluția în timp a nevilor pigmentari (alunițelor). Funcția integrată de „body-mapping”  (cartografiere a intregului corp) permite să documentația fotografică a întregului corp și obținerea de imagini macro pentru a fi utilizate pentru documentare periodică, tratament cosmetic sau în orice alt scop.

Vreau o programare!
Română