fbpx

Estetică


În clinica noastră polivalentă oferim de asemenea și servicii de estetică, sub formă de: mezoterapie cu microneedling - Dermapen, terapie vampir - Plasmolifting, injectare de botox și acid hialuronic, terapie cu enzime și peeling chimic etc.

Tratament leziuni vasculare

Clinica Chiroderma deține cel mai performant laser Nd:YAG Q switched IDS, care tratează eficent leziunile vasculare de la nivelul pielii. Este standardul în tratarea cu succes a petelor roșii, semnelor din naștere (port - wine stain), cuperozei, rozaceei, capilarelor, vinișoarelor dilatate (spider angioma, venectazii).

În ce constă?

Undele de laser determină coagularea sângelui din interiorul vaselor sanguine, prin emisia căldurii intense astfel determină inchiderea și absorbția capilarelor. În timpul tratamentului este utilizată o lungime de undă potrivită, prestabilită pentru a ținti și distruge capilarele cutanate nadorite. Hemoglobina din interiorul globulelor roșii din sânge absoare energia luminoasă iar căldura eliberată local detremină distrugerea pereților capilarelor și coagularea sângelui de la nivelul zonei tratate.

Tratament pete pigmentare

Tipuri de pigmentari care se pot trata cu laser: Pistrui, Leziuni pigmentare dermale, Pete datorate sarcinii, Macule, Pete "cafe au lait", Pete dupa reactiile alergice.

În ce constă?

Melanina este substanta care asigura pigmentarea tegumentului. Petele de piele sunt zonele in care nivelul concentratiei de pigment este mai ridicat. Aparitia petelor de piele prin concentrarea melaninei in cantitati anormale in anumite zone poate fi cauzata de diversi factori. Unele pete pot fi din nastere. Altele pot fi cauzate de imbatranire iar altele de efectele secundare ale expunerii la soare. In tratamentul cu laser, impulsul de laser este absorbita de celulele in care melanina se afla concentrata, fara a afecta celulele sanatoase, care au culoarea normala a pielii. Zonele care vor fi tratate cu laser pentru petele de piele nu trebuie sa fie bronzate in urma expunerii la soare sau a folosirii cremelor de bronzat. Portiunile mai inchise la culoare datorita bronzarii pielii vor absorbi radiatia undelor de laser şi vor cauza iritarea pielii sau acumularea de apa. Tratamentul cu laser nu implica in general dureri. Pentru un tratament mai confortabil se pot utiliza creme anestezice sau pungi cu gheată. Pentru tratarea cu laser a petelor de piele nu sunt necesare alte pregatiri. Dupa efectuarea tratamentului cu laser pacientul va simti, timp de aproximativ o ora, o senzatie de arsura de soare iar pielea va prezenta o iritatie rosiatica timp de 24 de ore. In functie de intensitatea efectelor expunerii la soare unele pete pot prezenta intensificari ale pigmentarii dupa tratamentul cu laser. Acest efect dispare dupa 1-2 saptamani iar culoarea petelor va deveni deschisa. Timp de 1-2 luni dupa tratament se poate observa o inchidere sau deschidere a pigmentului pielii. Zona tratata trebuie ferita cu atentie de expunerea la soare pana la disparitia efectului tratamentului sau revenirea pielii la culoarea normala. Folosire cremelor fotoprotectoare cu SPF 50+ este obligatory inainte, dar mai ales dupa procedura.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser

Tatuajul reprezintă plasarea deliberată a culorilor permanente în piele pentru crearea unui anumit desen, reproducerea unui portret sau scrierea unui nume, mesaj, dată, etc. Tatuajele decorative sunt cele mai frecvente, însă tot în această categorie se încadrează și pătrunderea accidentală a unui material pigmentat sau pătarea pielii în urma folosirii soluției Monsel sau a cloritului feric pentru coagulare.

În ce constă?

Tehnologia laser este cea mai moderna si eficienta metoda de indepartare a tatuajelor. Comparativ cu alte modalitati precum dermabraziunea (decolorarea treptata a zonei unde este realizat tatuajul) sau excizia chirurgicala, tratamentul cu laser este considerat cel mai sigur, fiind nedureros si lasand un aspect placut al pielii, fara cicatrici sau umflaturi.

Rejuvenare facială cu laser fracțional CO2

Laserul CO2 Bison este conceput pentru a oferi soluții eficiente pentru rejuvenarea facială, tratarea ridurilor superficiale și profunde, a petelor pigmentare.

În ce constă?

În timpul procedurii laserul perforează pielea in milioane de microgăuri, vaporizând țesutul cu care intră în contact. Leziunile induse la nivelul pielii forțează organismal să vindece zona afectată, creând țesuturi noi, stimulând formarea de șesut de fibrină și colagen după ce stratul superficial al pielii a fost îndepărtat prin descuamare.

Epilare progresiv definitivă cu laser

Noul laser Nd:Yag Ids permite realizarea procedurii de epilare progresiv definitvă pentru toate fototipurile, de la piele deschisă până la piele închisă la culoare.

În ce constă?

Fasciculele de lumină emise de laser sunt livrate prin aplicatorul special, la care este atașat un distanțier adaptat zonei tratate, urmând că aceste fascicule să fie absorbite de foliculul de păr și transformate într-o căldură puternică. Foliculul de păr este distrus în urma creșterii temperaturii fără ca țesuturile înconjurătoare să fie afectate.

Mezoterapie cu microneedling – dermapen

Mezoterapia sau microneedling-ul reprezintă un tratament modern de estetica Mures, minim invaziv, ce are ca scop stimularea sintezei fibrelor de colagen la nivelul pielii. Tratamentul se bazează pe utilizarea unui dispozitiv automat cu micro-ace (Dermapen) care vor penetra straturile pielii (dermul și epidermul) în mod controlat, fără a produce efecte adverse.

În ce constă?

Procedura de mezoterapie cu microneedling este o procedură medicală nechirurgicală folosită pentru hidratarea și catifelarea tenului. Mezoterapia presupune introducerea intradermică a unor amestecuri sau substanțe concentrate, ce conțin vitamine, aminoacizi, minerale și acid hialuronic. Această procedură ajută la regenerarea celulară a pielii, la tonifierea acesteia și la estomparea ridurilor.

Terapia PRP (Plasma bogată în trombocite)

Terapia PRP sau „Plasma bogata in trombocite” este una dintre cele mai moderne proceduri cosmetice de revitalizare a pielii ce presupune recoltarea propriului sange si reinjectarea acestuia, dupa ce este procesat. Avand rezultate in ortopedie pentru refacerea oaselor si tendoanelor, dar si in chirurgie plastica in cicatrizare, terapia PRP a devenit tot mai mult folosita in intreaga lume in cadrul procedurilor antiaging, si cu mare succes in tratamentul alopeciei.

În ce constă?

Din propriul sange recoltat (pana in 20 ml) si prelucrat cu ajutorul centrifugarii se obtine plasma imbogatita in trombocite (PRP). Prepararea si recoltarea se face rapid, in fata pacientului, iar pe zona de tratat se aplica o crema cu anestezie pentru a preveni durerea.

Injectare de botox

Botoxul sau toxina botulinică de tip A, este o neurotoxină proteică derivată din bacteria Clostridium Botulinum, ce acționează local la nivelul mușchilor, blocând temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatură.

În ce constă?

Prin injectarea de botox, musculatura interesată nu se mai contractă și se relaxează determinând întinderea tegumentului supradiacent, ca rezultat pielea rămâne întinsă în timp ce musculatura facială netratată continuă să se contracte normal, permițând ca persoana să rămână cu o expresie facială neafectată.

Injectare de acid hialuronic

Acest acid hialuronic este o resursă importantă în dermatologia estetică, datorită calităților sale unice. Se folosește acid hialuronic în medicina estetică pentru augmentarea volumului zonei tratate.

În ce constă?

Se poate injecta acid hialuronic la nivelul buzelor pentru a genera volum, pentru a corecta micile asimetrii, a estompa ridurile fine și alte semne de îmbătrânire din jurul gurii. De asemenea, poate fi injectat acid hialuronic și la nivelul frunții, între sprâncene și la colțul ochilor, acolo unde pacienții se confruntă cu riduri fine sau profunde, cu diverse asimetrii sau pierderi de volum. Totodată, se poate injecta acid hialuronic și la nivelul bărbiei sau în pomeți pentru a crea și menține o proporție armonioasă a feței. Mai mult, acest serviciu de estetică poate fi realizat și pentru corecția liniei mandibulare.

Lipoliza cu PB Serum (enzime recombinate)

PB Serum reprezinta o inovatie in domeniul medical-estetic, avand la baza o compozitie unica de enzime, destinate rejuvenarii pielii si remodelarii corporale prin injectare. De asemenea, datorita caracteristicilor enzimelor recombinate, dar si a pastrarii in mediu steril prin liofilizare , produsele ofera un nivel inalt de siguranta al tratamentelor.

În ce constă?

Produsele PB Serum se bazează pe o combinație de enzime, copie fidelă a celor existente în organismul uman- Lipaza, Colagenaza și Liaza- obținute prin intermediul biotehnologiei. Enzimele sunt proteine care există în corpul nostru, cu un rol esențial în buna funcționare a proceselor metabolice. Ele sunt responsabile cu formarea și descompunerea substanțelor. Enzimele recombinante sunt extrem de selective și fiecare reacționează cu o anumită substanță. Odată injectate în țesutul țintă, acestea acționează focusat pe afecțiunea pielii și formează un contraatac împotriva adipocitelor (în cazul țesutului adipos localizat și celulitei) și remodelează zonele afectate de laxitate.

Hydrabeauty

Hydrabeauty reprezintă un sistem de îngrijre a pielii care folosește un vârf special pentru a exfolia și curăța porii și, de asemenea, pentru a pătrunde soluții in piele, folosind principiul electroporării, astfel încât pielea să fie mai clară și mai curată. Prin urmare, este o combinație de trei funcții pentru îngrijirea completă a pielii.

În ce constă?

Hydrabeauty combină cele trei tehnologii - microdermabraziunea cu diamante, hidradermabraziunea și mezoterapia, pentru a exfolia, infuza și penetra ingrediente active în tegument, rezultatul fiind o piele cât mai curată, ce radiază de frumusețe. Hydrabeauty folosește astfel o combinație de tehnologii avansate într-un sistem ușor de urmat, pas cu pas, conceput pentru a exfolia și curăța în profunzime pielea. Aceste tehnici, alături de o presiune extrem de eficientă de aspirare, ajută, de asemenea, la declanșarea mișcării limfei în diferite straturi ale pielii, detoxifiind și împrospătând. Acest tratament se adresează tuturor vârstelor, tuturor tipurilor de ten și tuturor problemelor de piele.

Laser CO2 fracționat Fire-XEL

PRIMUL LASER CO2 CU SISTEM INTEGRAT DE ANALIZĂ A PIELII – TRATAMENTUL ABLATIV (FRACȚIONAT) ȘI CHIRURGICAL A PIELII

În ce constă?

În acest moment, cea mai recentă procedură în progresul tehnologic din domeniu este utilizarea de fascicule de lumină, care sunt fie pulsate, fie diseminate la o rată foarte mare. Astfel, dacă se optează pentru utilizarea unui laser co2 fractionat, se va îndepărta țesutul profund, rezultatele fiind remarcabile. Un laser co2 fractionat permite chirurgului estetician sau dermatologului să efectueze proceduri care elimină liniile mai pronunțate, ridurile și imperfecțiunile de la nivelul pielii mult mai eficient decât orice alt tratament similar. Acest lucru are loc prin eliminarea straturilor profunde ale pielii deteriorate, regenerându-se astfel pielea sănătoasă.

Terapie cu enzime

De regulă, atunci când vorbim de terapie cu enzime, ne referim la enzimele medicale. Acestea reprezintă o linie nouă și inovativă de produse profesionale de estetică medicală, specializate în tratarea fibrozelor, în rejuvenarea tenului și în eliminarea celulitei. Terapia cu enzime este un serviciu de estetica Mures care prezintă o serie de beneficii relevante în abordarea anti-aging, anticelulitică și îmbunătățirea estetică a cicatricilor postacnee, hipertrofice, atrofice și diminuarea vergeturilor.

În ce constă?

Enzimele sunt proteine care există în corpul nostru, cu un rol esențial în buna funcționare a proceselor metabolice. Ele sunt responsabile cu formarea și descompunerea substanțelor. Enzimele recombinante sunt extrem de selective și fiecare reacționează cu o anumită substanță.

Pentru a trata diverse probleme ale pielii și ale țesutului cutanat, precum fibroza, enzimele sunt: Lipază, Colagenază și Liază. Ele acționează sinergic împotriva procesului de fibrozare.

  • Liaza: Reduce retenția de fluide cauzată de edem (excesul de apă din organism).
  • Lipaza: Contribuie la eliminarea țesutului adipos localizat.
  • Colagenaza: facilitează tratarea fibrozei, estomparea cicatricilor de orice fel, diminuarea celulitei și a vergeturilor.

Peeling

Prin peeling chimic ne referim la acea procedură medicală efectuată de medicii dermatologi care urmărește corectarea unor probleme la nivelul pielii.

În ce constă?

Un peeling chimic presupune aplicarea unor substanțe chimice la nivelul zonei afectate, efectul fiind exfolierea, îndepărtarea celulelor moarte și stimularea procesului natural de regenerare a pielii. În funcție de problemele pe care le prezintă fiecare pacient, medicul decide tipul de peeling necesar rezolvării problemei - riduri fine, cicatrici post-acnee, deshidratarea pielii provocate de soare și fumat, hiperpigmentare etc.

Carbon peel

Tratamentul Carbon Peel, cunoscut de asemenea si sub numele de Hollywood Laser Peel, este o abordare revolutionara a rejuvenarii faciale cu ajutorul laserului de tip Nd:YAG. Tratamentul Carbon Peel reimprospateaza pielea si ii imbunatateste textura, oferind un aspect mai tanar imediat dupa finalizarea procedurii.

În ce constă?

In clinica Chiroderma aceasta procedura se realizeaza cu ajutorul noului laser Smartrion Q Nd:YAG IDS. Este o procedura fara timp de recuperare care ajuta la intinerirea aspectului pielii deteriorate, imbatranite. Aceasta procedura delicata este sigura pe majoritatea tipurilor de piele si este o modalitate excelenta de a obtine o reimprospatare rapida a pielii, fara timpul de recuperare asociat altor proceduri laser. Totodata imbunatateste tonusul pielii, reducand aspectul petelor pigmentare, liniile fine si cicatricile acneice.

Vreau o programare!
Română