fbpx

Injectare de botox


//chirodermatologie.ro/wp-content/uploads/2021/06/botox.jpg

Ce este botoxul?

Botoxul sau toxina botulinică de tip A, este o neurotoxină proteică derivată din bacteria Clostridium Botulinum, ce acționează local la nivelul mușchilor, blocând temporar transmiterea impulsurilor nervoase de la nervi la musculatură. Astfel musculatura interesată nu se mai contractă și se relaxează determinând întinderea tegumentului supradiacent, ca rezultat pielea rămâne întinsă și neridată în timp ce musculatura facială netratată continuă să se contracte normal, permițând ca persoana să rămână cu o expresie facială neafectată. Deasemenea pielea va căpăta o culoare mai aprinsă și mai luminoasă ca urmare a vasodilatației locale cu o oxigenare bogată a tegumentului.
Toxina botulinica tip A, este folosită în scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial, bruxismului și blefarospasmului. Ulterior toxina botulinică a fost folosită în tratamentul cosmetic al ridurilor faciale de expresie.

Riduri de expresie între sprâncene; Riduri de expresie orzontale de la nivelul frunții; Riduri dinamice de tip laba gâștei din jurul colțului extern al ochilor; Hiperhidroza (transpirația în exces)
Afecțiuni ce determină scăderea generală a forței musculare (miastenia gravis); Sarcina și perioada de alăptare; Persoane aflate sub tratament cu medicamente anticoagulante sau antiinflamatorii ex. aspirina, ibuprofen,(toxina botulinica se poate injecta la câteva zile după încetarea tratamentului); Prezența unor infecții la nivelul feței; Persoanele sub 18 ani
Botox-ul începe să-și facă efectul in 24 de ore de la administrare. Rezultatele se pot vedea după 7-14 zile pe baza unor poze comparative realizate înainte și după tratament. Pentru evaluarea rezultatului se recomandă un control la 15 zile după intervenție. Datorită mecanismului său de acțiune efectul toxinei botulinice durează intre 4 și 6 luni fiind influențat de diluție, locul în care se injectează, toleranța individuală. Pentru un efect constant sunt necesare aproximativ 2-3 injectări într-un an.

Doriți o programare?

Nu ezitați să ne contactați!

Vreau o programare!
Vreau o programare!
Română