fbpx

Injectare de acid hialuronic


//chirodermatologie.ro/wp-content/uploads/2021/06/inj_acid.jpg

Acidul hialuronic se folosește în medicina estetică pentru augmentarea volumului zonei tratate.


Despre acidul hialuronic:

Acidul hialuronic este o resursă importantă în dermatologia estetică, datorită calităților sale unice:

  • Este un produs ce se regăsește natural în organismul uman;
  • Este biocompatibil – nu necesită teste de toleranță înainte de injectare;
  • Oferă rezultate vizibile imediat;
  • Este eficient, dar cu efect temporar;
  • Are o rezistență post-injectare ce variază între 8 și 36 de luni;
  • Nu necesită o pregătire prealabilă a pacienților;
  • Efectele secundare sunt minimale și cu o incidență foarte scăzută.
La nivelul buzelor pentru a genera volum, pentru a corecta micile asimetrii, a estompa ridurile fine și alte semne de îmbătrânire din jurul gurii; La nivelul frunții, între sprâncene și la colțul ochilor, acolo unde pacienții se confruntă cu riduri fine sau profunde, cu diverse asimetrii sau pierderi de volum; La nivelul bărbiei; În pomeți pentru a crea și menține o proporție armonioasă a feței; Pentru corecția liniei mandibulare.
Injectarea cu acid hialuronic este recomandată atât femeilor, cât și bărbaților, începând cu vârsta de 30 - 35 ani. Cu toate acestea, tratamentul poate fi recomandat mai devreme în timp, în funcție de particularitățile anatomice ale pacientului.
Nu presupune pregătiri speciale ale pacientului. Este recomandat sa nu purtați machiaj sau să vă demachiați înainte de intervenție. Pentru a diminua riscul de vânătăi sau de hematom trebuie oprit tratamentul cu antiinflamatoare cu 10 zile înaintea injectării, cu acordul medicului curant.
Informați medicul în caz de boli acute (herpes sau alte afecțiuni), tratamente care fluidifică sângele, tratament cu antiinflamatoare etc.

Intervenția este minim invazivă și, în general, nedureroasă. Se pot aplica unguente anestezice locale. Se folosește un ac fin pentru a diminua disconfortul în timpul injectării. Durata intervenției variază între 10 - 30 minute, în funcție de numărul zonelor de tratat.
Rezultatele injectării sunt vizibile imediat, însă primele zile vor fi dedicate vindecării țesuturilor. Efectul injectării se prelungește pe o perioadă de 6 - 9 luni, în funcție de specificul fiecărui pacient.
Injectarea nu necesită timp de recuperare - permite reluarea imediată a activităților cotidiene. Edemele și vânătăile ce apar sunt normale în primele zile după intervenție. Pot apărea diferite forme de iritații sau reacții locale ce dispar de la sine în câteva zile
Timp de 24 zonele injectate nu se masează. Trebuie evitate băile fierbinți, sauna și sportul timp de 24 - 48 de ore.
O ușoară și reversibilă paralizie a părților tratate în timpul intervenției. În extrem de puține cazuri, soluția injectată poate migra, cauzând ușoare asimetrii faciale, ce pot impune o nouă injectare, de corecție.
Nu se recomandă procedura în caz de sarcină și alăptare. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă suferiți de alergii medicamentoase

Doriți o programare?

Nu ezitați să ne contactați!

Vreau o programare!
Vreau o programare!
Română