fbpx

Terapie cu enzime


terapie cu enzime

De regulă, atunci când vorbim de terapie cu enzime, ne referim la enzimele medicale. Acestea reprezintă o linie nouă și inovativă de produse profesionale de estetică medicală, specializate în tratarea fibrozelor, în rejuvenarea tenului și în eliminarea celulitei. Linia medicală de produse enzimatice este destinată specialiștilor în estetică medicală, care pun accent în practica lor pe metode minim-invazive de rejuvenare și regenerare a pielii și a țesutului subcutanat.

Despre terapia cu enzime

Terapia cu enzime prezintă o serie de beneficii relevante în abordarea anti-aging, anticelulitică și îmbunătățirea estetică a cicatricilor postacnee, hipertrofice, atrofice și diminuarea vergeturilor.

Cum acționează enzimele medicale?

Enzimele sunt proteine care există în corpul nostru, cu un rol esențial în buna funcționare a proceselor metabolice. Ele sunt responsabile cu formarea și descompunerea substanțelor. Enzimele recombinante sunt extrem de selective și fiecare reacționează cu o anumită substanță.

Pentru a trata diverse probleme ale pielii și ale țesutului cutanat, precum fibroza enzimele sunt: Lipază, Colagenază și Liază. Ele acționează sinergic împotriva procesului de fibrozare.

  • Liaza: Reduce retenția de fluide cauzată de edem (excesul de apă din organism).
  • Lipaza: Contribuie la eliminarea țesutului adipos localizat.
  • Colagenaza: facilitează tratarea fibrozei, estomparea cicatricilor de orice fel, diminuarea celulitei și a vergeturilor.

Cine poate să beneficieze de tratament?

Terapia cu enzime este o procedură de care pot beneficia atât femeile, cât și bărbații, care își doresc o piele întinerită, modificarea texturii pielii sau reducerea liniilor fine sau profunde de la nivelul acesteia.


Nu presupune pregătiri speciale ale pacientului;
Informați medicul în caz de boli acute(herpes sau alte afecțiuni), tratamente anticoagulante sau anti-inflamatoare. 
La nivelul zonei urmate sa fie tratate se va aplica o crema cu anestezic, se lasa 20- 30 minute sa actioneze dupa care se va indeparta. Se dezinfecteaza zona dupa care urmeaza injectarea substantei cu continut de enzime. 
Pielea va arăta mai fermă, mai strălucitoare și cu un aspect sănătos, întinerit; Rezultatele reale pot fi evaluate corect dupa terminarea numarului sedintelor recomandate. 
Procedura nu necesită timp de recuperare - permite reluarea imediată a rutinei zilnice;  Iritarea și înroșirea temporară a pielii sunt reacții normale după procedură, ele vor dispărea în câteva zile. 
Trebuie evitate băile fierbinți, sauna și sportul timp de 24 - 48 de ore; Se recomandă folosirea unor produse cu factor de protecție solară(SPF 50+) pentru a proteja pielea. 
Nu există complicații ale acestei proceduri. Cu excepția roșeții ce apare post-tratament, procedura este non-invazivă, non-dureroasă, fără efecte adverse posibile. 
Discutați cu medicul dumneavoastră dacă suferiți de alergii medicamentoase. 

Doriți o programare?

Nu ezitați să ne contactați!

Vreau o programare!
Vreau o programare!
ro_RORomână