Procedura de mezoterapie cu microneedling este un tratament de mezoterapie cu microace, fiind o tehnică semi-invazivă ce acționează prin efectuarea a mii de înțepături la nivelul pieli, transportând la nivelul dermului și al epidermului mai multe substanțe active.
Această eljárás des folosită în domeniul dermatoesteticii ce se realizează cu ajutorul dispozitivului numit dermapen, capătul căruia este alcătuit din ace foarte mici. Medicul dermatolog ghidează dermapenul foarte atent pe zona pielii tratate, generând mii de canale minuscule. Aceste canale mici sunt considerate microleziuni, astfel se induce procesul de regenerare, în primul rând prin creșterea producției de colagen și fibre elastice la nivelul pielii tratate. Scopul general este regenerarea pielii, umplerea cicatricilor postacneice și a ridurilor fine, superficiale.
Procedura de mezoterapie cu microneedling este o procedură medicală nechirurgicală folosită pentru hidratarea și catifelarea tenului. Mezoterapia presupune introducerea intradermică a unor amestecuri sau substanțe concentrate, ce conțin vitamine, aminoacizi, minerale și acid hialuronic. Această procedură ajută la regenerarea celulară a pielii, la tonifierea acestria și la estomparea ridurilor.
Efectele ședințelor de mezoterapie cu microneedling se observă imediat după prima ședință. Pielea își recapătă elasticitatea, iar tonusul este vizibil îmbunătățit. Mezoterapia cu microneedling are efect de lifting facial. Porii se diminuează iar cearcănele și pungile de sub ochi sunt estompate. Un alt efect benefic al mezoterapiei este că hidratează intens pielea și o hrănește în profunzime.
În funcție de nevoile tenului, se recomandă ca ședințele de mezoterapie să fie făcute la un interval de o săptămână. Pentru întreținere, se recomandă o ședință lunară de mezoterapie facială.
Ședințele de mezoterapie cu microneedling sunt binevenite absolut oricând. Cu toate astea, mezoterapia facială este mai mult decât binevenită după perioada verii. După sezonul de vară pielea devine mai deshidratată datorită expunerii la soare, expunerii de vânt sau poluare. De asemenea, alimentația necorespunzătoare și oboseala acumulată duc la deshidratarea pielii. Mezoterapia facială cu microneedling se aplică la nivelul feței, gâtului și decolteului.