fbpx

Peeling


Prin peeling chimic ne referim la acea procedură medicală efectuată de medicii dermatologi care urmărește corectarea unor probleme la nivelul pielii. Un peeling chimic presupune aplicarea unor substanțe chimice la nivelul zonei afectate, efectul fiind exfolierea, îndepărtarea celulelor moarte și stimularea procesului natural de regenerare a pielii. În funcție de problemele pe care le prezintă fiecare pacient, medicul decide tipul de peeling necesar rezolvării problemei - riduri fine, cicatrici post-acnee, deshidratarea pielii provocate de soare și fumat, hiperpigmentare etc.

  • Kémiai peeling superficial - reprezintă varianta de tratament indicată în special persoanelor cu ten sensibil. Acesta oferă rezultate semnificative în ameliorarea luminozității și a texturii tenului, în estomparea ridurilor fine și corectarea petelor de pigmentare.
  • Peeling chimic mediu - este varianta de tratament recomandată în tratarea semnelor cu un grad mai ridicat de profunzime, sub formă de pete de hiperpigmentare dar și cicatrici post-acnee. Acest tip de peeling se efectuează prin exfolierea semnificativă a pielii și poate necesita o perioadă de refacere mai mare, chiar de câteva zile.

 

peeling chimic

Peelingurile constau din aplicarea diferitelor tipuri de acizi la nivelul pielii, rezultând astfel o exfoliere al stratului superficial al tegumentului. Pe baza intensității și acidității materialului exfoliant ele își exercită efectul iritant asupra zonei tratate a pielii la diferite adâncimi. Prin această metodă straturile superficiale ale pielii se desprind de straturile mai profunde, inducând astfel regenerarea unui tegument mai tânăr, ferm, elastic și strălucitor. Peelingurile se efectuează din lunile de toamnă până în primăvară, deoarece pielea lezată devine extrem de sensibilă față de efectele nocive ale razelor solare.

A bőrgyógyász által használt savak típusától és koncentrációjától függően a hámlasztás a következő esetekben előnyös:
  • Bőrfiatalítás
  • A ráncok enyhítése
  • A hegek kitöltése
  • Melaszma/hiperpigmentáció javítása
Kötelező az SPF 50+ fényvédő krémek használata, amelyeket 2 óránként újra fel kell vinni a bőrre. A beavatkozás után legalább két hétig célszerű kerülni a közvetlen napfényhatást.

Szeretne időpontot kérni?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szeretnék időpontot kérni!
Szeretnék időpontot kérni!
Magyar